keukenrenovatie

In deze blog verrijken wij allerlei informatie over keukenrenovatie en de kosten daarvan. Ook vertellen we over keukenkastjes, keukenapparatuur, spatwanden, een keukenblad en een kookeiland.

Keukenrenovatie

Omdat een keukenrenovatie minder kost dan het plaatsen van een nieuwe keuken, is het mogelijk dat je huis een grote waardestijging krijgt door een keukenrenovatie. Een groot voordeel van keukenrenovatie is dat een renovatie vaak goedkoper is dan een nieuwe keuken plaatsen. Een keukenrenovatie is ideaal wanneer de basis van uw keuken goed is, maar u wel toe bent aan een nieuw werkblad of moderner apparatuur Of het nu gaat om een vaatwasser , afzuigkap of meer kastruimte.

Keukenrenovatie kosten

Laat u enkel onderdelen als keukenkastjes en het aanrechtblad vervangen of vervangt u ook direct al uw keukenapparatuur, dan lopen de kosten al sneller op. Wij kunnen u wel met zekerheid zeggen dat de kosten voor een keukenrenovatie een stuk lager zijn dan de kosten voor een volledig nieuwe keuken. Een bezoek aan een showroom zal u nog meer inspireren voor de mogelijkheden om uw bestaande keuken te renoveren en geven u inzicht in de prijzen/kosten van keukenrenovatie. Wilt u meer renovatiewerken uitvoeren, dan lopen de kosten op. Bij een gemiddelde keukenrenovatie moet u rekening houden met een prijs van gemiddeld €900,- tot €2.000,-.

Keukenrenovatie prijzen tabel

TypeGemiddelde kosten
Kleine€350,- tot en met €1.000,-
Gemiddelde€900,- tot en met €2.000,-
Grote€1.000,- tot en met €3.000,-

Keukenkastjes renoveren

Laat bijvoorbeeld je keukenkastjes renoveren voor een snelle renovatie of ga voor een complete renovatie waarbij je ook de keukenapparatuur vervangt! Wanneer bijvoorbeeld de keukenkastjes, het werkblad of de keukenapparatuur nog in goede staat zijn, is een renovatie van de keuken een slimme oplossing.

Keukenapparatuur vernieuwen

Denk aan kleine veranderingen waarvoor je niets hoeft te slopen: het vervangen van de kraan, het vernieuwen van de keukenapparatuur en het plaatsen van nieuwe handgreepjes. Bij een keuken renovatie kun je de fronten van de kasten en lades vervangen, de keukenapparatuur vernieuwen maar ook het geheel opnieuw aankleden, zoals bij deze keuken. In ons keukenrenovatie programma vindt u een grote verscheidenheid aan nieuwe keukenfronten, nieuwe werkbladen of nieuwe keukenapparatuur.

Spatwand plaatsen

Een glazen achterwand hoeft natuurlijk niet alleen in de keuken geplaatst te worden, het glas kan ook elders in het huis een mooie plaats krijgen en we maken en plaatsen deze regelmatig ook voor de badkamer, slaapkamer of het toilet. Spatwand keukentegels zijn sinds jaar en dag bijzonder populair, zelfs in moderne keukens Dit heeft onder meer te maken met het feit dat ze verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende kleuren en formaten. Wanneer we bij jou thuis de glazen spatwand opgemeten hebben moet je rekenen op een levertijd van 4 tot 6 weken vooraleer wij de achterwand in de keuken komen plaatsen.

Keukeneiland

Een stopcontact in het keukeneiland is wel noodzakelijk wanneer u hier voedsel wilt bereiden of het kookeiland gebruikt als extra aanrechtblad voor uw keukenapparatuur. Het is belangrijk om de juiste afmetingen van een kookeiland te kiezen zodat er altijd voldoende loopruimte om het werkeiland in de keuken is. De bewegingsruimte mag ook niet te veel zijn, anders legt u veel afstand af tijdens het koken. Een slimme keukenindeling zorgt er voor dat ook in de kleine keukenruimte een kookeiland mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het kookeiland met tafel waarbij het aanrechtblad als tafel wordt gebruikt.

Door het kookeiland is er minder behoefte aan keukenkastjes aan de muur waardoor een extra ruimtelijk gevoel ontstaat en het keukengedeelte bij een groot raam kan worden geplaatst. Je kunt je keukeneiland ook als verlengde van je keukenblok laten plaatsen, zo creëer je een L- of U-vormige keuken waarvan één zijde dus los van de muur staat. Een goede afstand tussen het werkblad van het keukeneiland en de rest van de keuken is onontbeerlijk wanneer u gebruik wilt maken van een keukeneiland.

keukenrenovatie

Keukenblad vernieuwen

Door alleen het keukenblad te vervangen krijgen keukens een compleet nieuwe uitstraling. Het is ook een optie om het keukenblad te vervangen: een keukenrenovatie aan het aanrechtblad geeft de keuken een compleet andere uitstraling, zonder dat u veel geld of tijd investeert. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun keukenblad te laten vernieuwen in plaats van vervangen.

Keuken verven

Je krijgt een mooier en strakker resultaat als je de keukenkastjes, muren en plafonds qua kleur en beleving op elkaar afstemt en gelijktijdig met een nieuwe en frisse verflaag afwerkt. Door de keukenkastjes te verven, de keuken tegels te verven of de muren te voorzien van een nieuwe laag verf, verander je in één klap jouw oude keuken in een heel nieuw exemplaar. Het grootste voordeel van uw keukendeurtjes of keukenkastjes verven, is dat het een voordelige oplossing is. Het grote nadeel van zelf keukenkastjes verven is dat het een nauwkeurige klus is. De kastjes moeten glad zijn en vaak heeft u naast verf ook een primer nodig. Dan heeft u twee mogelijkheden; of u gaat de keukenkastjes verven óf u kiest ervoor om de keukendeurtjes te vernieuwen.

Keuken spuiten

Ook kunt u natuurlijk overwegen om uw bestaande keuken weer als nieuw te laten overspuiten i.v.m. verkleuring van de keukendeurtjes, gebruikers beschadigingen of wegens verhuizing waar de aanwezige keuken in de nieuwe woning niet uw kleur is. Wilt u alles laten overspuiten, of juist een aantal onderdelen zoals de keukendeurtjes, keukenkastjes of juist de keukenfrontjes? Bij het laten spuiten van uw keuken heeft u de voordelen van een nieuwe uitstraling en geen hoge kosten.

Keuken vervangen

Bekijk welke elementen je bij een medium keukenrenovatie kunt vervangen en bepaal het proces van begin tot eind, zodat de prijs van de renovatie niet in de buurt komt van de prijs voor een splinternieuwe keuken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten vervangen van keukenkastjes? Natuurlijk is het ook goed mogelijk om voor goedkopere materialen te kiezen voor het binnenwerk van de keukenkasten, bijvoorbeeld: sterk en betaalbaar hoogglans afgewerkt laminaat.

Wanneer je alleen keukendeurtjes wil vervangen, is een renovatie goedkoper dan een nieuwe keuken kopen. In feite is hier sprake van een kleine keukenrenovatie , waarbij je veel minder kosten hoeft te maken dan bij het laten plaatsen van een nieuwe keuken. Bijvoorbeeld, het vervangen van de spoelkast of het bijplaatsen van een hoge kast met nieuwe keukenapparatuur.

Kosten nieuwe keuken

De prijs van een ‘luxe keuken’ start vanaf zo’n 20.000 euro en u kunt het qua kosten natuurlijk zo gek maken als u wilt. De voorbereiding begin met vakkundig inmeten en wilt u zeker weten of maatvoering van uw keuken klopt met de ruimte waarin de keuken moet worden geplaatst, dan kunt u de keuken laten inmeten, de kosten hiervoor zijn v.a. € 150,00. Wilt u echt meer luxe creëren en dus ook de keukenapparatuur vernieuwen, dan liggen de kosten nog iets hoger.

Toch kunt u met een budget van €5.000,- al een goedkope keuken laten plaatsen die van alle gemakken voorzien is. Kies bijvoorbeeld voor het kopen van een kunststof aanrechtblad en goedkope apparatuur om de kosten zo laag mogelijk te houden. Ook zal er rekening gehouden moeten worden met de kosten voor meerwerk, zoals het verleggen van leidingen wanneer dit nodig is. Er zijn aanbieders van nieuwe keukens die montage en installatie inbegrepen hebben in de totaalprijs, maar dit zul je vooraf goed moeten checken. Soms is die prijs echt vast, soms wordt er ruimte gelaten voor meerkosten die worden ontdekt tijdens het plaatsen van de keuken. Meerwerk zijn alle kosten zoals bijvoorbeeld vervangen of verleggen van leidingwerk of het plaatsen van een nieuwe groepenkast in de keuken.

Soort keukenTotale kosten
Simpele€1.530,-
Gemiddelde€5.560,-
Luxe€25.840,-

Interessante links

Leveranciers van keukens

Bent u opzoek naar een leverancier? Dan kunt u bij de volgende website terecht.