Dakkapel

In deze blog gaan we je informatie geven over dakkapellen. We laten je de kosten van dakkapellen zien. Ook gaan we dieper in op kunststof, houten en prefab dakkapellen.

Dakkapellen

De meeste mensen die een dakkapel voor hun woning wensen te realiseren kiezen er voor om gebruik te maken van een prefab constructie. Een krappe zolder tovert u met een goed ontworpen dakkapel eenvoudig om tot een volwaardige kamer. Dankzij de extra ruimte en licht profiteert u vanaf dag 1 van een verbetering van uw wooncomfort. Het laten plaatsen van een Dakkapel kan in 1 dag, zowel traditioneel als prefab. Het plaatsen van een dakkapel is een mooie en slimme oplossing als u meer ruimte en licht in uw woning wilt creëren.

Dakkapel Kosten

Bent u benieuwd naar de precieze kosten van een dakkapel voor uw woning, de renovatie ervan of wilt u een dakkapel laten plaatsen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen van een kunststof dakkapel voor uw situatie? Als je een dakkapel wilt laten maken op je huis dan moet je natuurlijk wel rekening houden met het feit dat de prijzen erg kunnen verschillen op basis van het type dat je wilt. Hieronder hebben wij de kosten voor u neergezet.

SoortKosten
Houten€3.000,-
Kunststof€3.800,-
Polyester€4.200,-

Kunststof dakkapel

Als men dus kan kiezen tussen een houten dakkapel dat het nodige onderhoud vergt, of een kunststof kozijn waar u verder niet naar hoeft om te kijken, dan is de keuze vaak snel gemaakt. De prijzen van dakkapellen zijn afhankelijk van de afmetingen en materiaalkeuze (houten of kunststof) als het soort glas en de isolatiewaarde. De prijs wordt onder andere bepaald door de gebruikte materialen: wilt u bijvoorbeeld meranti hardhouten of kunststof kozijnen in uw dakkapel? U kunt in kunststof dakkapellen ook kunststof kozijnen plaatsen met houtnerfstructuur, in combinatie met kunststof schroten met houtnerfstructuur, wordt een oude authentieke uitstraling gecreëerd.

Bij een kunststof dakkapel heeft u de keuze uit houten en kunststof kozijnen. De kunststof dakkapellen van zijn nauwelijks te onderscheiden van houten dakkapellen Daarnaast staan de kapellen van kunststof garant voor weinig onderhoud, een lange levensduur en een uitstekende kwaliteit en zijn dus een duurzame keuze.

Kunststof dakkapel kosten

De prijzen van Kunststof dakkapellen van 3 meter breed kosten gemiddeld €3.800,-. Kunststof dakkapellen zijn gemiddeld iets goedkoper dan dakkapellen van hout, als je kiest voor een prefab variant. Tegenwoordig zijn er ook kunststof dakkapellen (en kozijnen) verkrijgbaar met een hout structuur.

SoortKosten
Kunststof€3.800,-

Houten dakkapel

Een tweede keuze die u moet maken als u een houten dakkapel wilt laten plaatsen, is de keuze tussen het traditioneel of prefab laten plaatsen. Waar kunststof voornamelijk prefab geproduceerd wordt, worden houten dakkapellen eenvoudig op maat gemaakt. Hierdoor is het maatwerk voor houten dakkapellen altijd goedkoper dan maatwerk bij andere materialen. Of u nu altijd al een houten dakkapel heeft gewild of u wilt toch een kunststof variant omdat u geen tijd heeft voor onderhoud.

Houten dakkapel kosten

Hoewel de prijzen van een houten aanbouw lager liggen dan een kunststof dakkapel, heeft het hout wel meer onderhoud nodig. Daardoor worden houten dakkapellen eenvoudig op maat gemaakt, in tegenstelling tot kunststof dat voornamelijk prefab wordt geplaatst. Waar kunststof voornamelijk prefab geproduceerd wordt, worden houten dakkapellen eenvoudig op maat gemaakt.

SoortKosten
Houten€3.000,-
Meer informatie over kozijnen en dakkapellen vind je op de website Kampmanbv.nl. 

Prefab dakkapellen

Het plaatsen van prefab dakkapellen in je woning is een klus waar je van tevoren goed over na moet denken. Het plaatsen van prefab dakkapellen is doorgaans zo gebeurd, omdat de hele dakkapel al in de fabriek wordt gemaakt. Bovendien zijn prefab dakkapellen al in één dag geplaatst en profiteert u direct van extra licht en ruimte in huis. Een prefab dakkapel is een dakkapel die in een fabriek wordt gemaakt en als één vast element op een woning wordt geplaatst. Eén van de redenen waarom prefab dakkapellen zo enorm populair zijn, is omdat vakmannen deze in één dag plaatsen Het voorwerk gebeurt in de fabriek, waardoor het plaatsen van de dakkapel slechts een klein onderdeel is in het hele proces.

Vergunning nodig?

Ben jij nou benieuwd wat voor vergunningen je nodig heb bij de bouw van een dakkapel? De rijksoverheid kan je hiermee helpen. Op deze pagina van de rijksoverheid kun je checken of jij eventueel een vergunning moet aanvragen. En op deze pagina zie je de brochures van de bouwregelgeving.

Wil je nou nog meer weten? Op deze Wikipedia pagina geven ze ook informatie over dakkapellen. En ben je toevallig bezig met kunststof kozijnen? Bekijk dan onze blog over kunststof kozijnen.