kunststof kozijnen

Deze blog gaat over kunststof kozijnen, we gaan je allerlei informatie geven over dit onderwerp. Zo hebben we het over de voordelen, kosten, merken en montage van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Als je nieuwe kozijnen wilt kopen dan is kunststof een uitstekende keuze. Dit is een nieuwe generatie kunststof kozijnen, waarvan de hoekverbindingen hetzelfde zijn uitgevoerd als die van traditionele houten kozijnen (haaks op elkaar). De kunststof kozijnen zijn in vele kleuren leverbaar en wordt ook gezien als een goede vervanger van hout.

Als u nieuwe kunststof kozijnen wilt gaan kopen, is het belangrijk dat u weet wat voor raam u nodig heeft. Voor het laten plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen kunt u rekening houden met een prijs van ongeveer € 11.000. Doordat al onze kozijnen, deuren en schuifpuien machinaal en computergestuurd worden geproduceerd kunnen wij u altijd een scherpe prijs aanbieden voor topkwaliteit kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien die allen voorzien zijn van de KOMO en SKG Keurmerken.

De voordelen van kunststof kozijnen

Indien uw voorkeur uitgaat naar kunststof kozijnen is de levensduur echter iets waar u zich voorlopig geen zorgen over hoeft te maken; kunststof kozijnen gaan na goede montage en normaal gebruik met gemak 50 jaar mee. Goed nieuws: kunststoffen kozijnen hebben doorgaans een langere levensduur dan houten raamkozijnen! Voordat je een gerenommeerd bedrijf in gaat huren om het huis met alles erop en eraan uit te laten graven en te verplaatsen naar een stille heide, minstens tientallen kilometers verderop, overweeg dan eerst het vervangen van de houten kozijnen door kunststof.

Kunststofkozijnen hebben bijna geen onderhoud nodig, het beslag van de ramen en deuren moet 1 keer per jaar worden gesmeerd. Zo zijn kunststof kozijnen over het algemeen 15% goedkoper dan houten kozijnen en scheelt dit zelfs 20% met de aluminium variant. Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is de prijs Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen.

Of u nu in een oud huis of in een nieuw huis woont, veel mensen vinden kunststof kozijnen handiger en mooier dan houten kozijnen of aluminium kozijnen en kiezen daarom voor kunststof. Een houten kozijn moet regelmatig in de verf gezet worden en eventueel gerepareerd, maar kunststof en aluminium hebben niet meer nodig dan af en toe een natte doek om eventueel vuil te verwijderen. Materialen vergelijken; lees hierboven wat kunststof je te bieden heeft en vergelijk de voordelen/nadelen en meer met kozijnen van aluminium , staal en hardhout.

Meer informatie vind je op de website Kunststofkozijn-expert.

Kunststof kozijnen kosten

Je kunt de prijs berekenen van kunststof kozijnen door de maten in te voeren, het type profiel en kleur te kiezen, het type HR++ glas te selecteren en opties toe te voegen als rolluiken, roeden of ventilatieroosters. Vraag deze jaren garantie niet alleen voor het kunststof profiel, maar ook voor het dubbel hr glas en het plaatsen, want zo ben je meer gegarandeerd van een goede kwaliteit kunststof kozijn. 1 Het is prima mogelijk om voor nieuwe kozijnen van kunststof met houtnerf structuur te kiezen.

Vast raamGemiddelde kosten
30 x 30 centimeter€35,- tot €85,-
60 x 60 centimeter€95,- tot €110,-
100 x 100 centimeter€155,- tot €165,-
150 x 200 centimeter€325,- tot €365,-

Kosten montage

Voordat u nieuwe kozijnen laat plaatsen in uw woning, wilt u natuurlijk eerst weten wat nieuwe kunststof kozijnen kosten. Wij begrijpen als geen ander dat het uiterst belangrijk is om te weten wat een nieuwe badkamer laten plaatsen gaat kosten. Als we er vanuit gaan dat een kunststof kozijn van 2 m2 900 euro gaat kosten inclusief montage en hr++ glas. Als uitgangspunt kun je aannemen dat een kunststof kozijn van 2.5 m2 850 euro gaat kosten inclusief montage en hr glas.De kosten zijn dan gemiddeld €560 euro voor het plaatsen en monteren van een keuken inclusief eventuele inbouwapparatuur. Wilt u weten wat de gemiddelde kosten zijn voor een kunststof kozijn, inclusief de montage? De kosten voor het plaatsen van kozijnen zijn ongeveer gelijk aan de prijs voor de kunststof kozijnen zelf.

Kosten glas kozijnen

Door je oude, houten kozijnen te laten vervangen door nieuwe, goedkope kunststof kozijnen op maat kun je de isolatiewaarde van je huis in Amsterdam namelijk flink verbeteren. De prijzen van binnen en buiten kozijnen of raamvensters willen nog wel eens erg uiteenlopen, daarom zullen wij u op deze pagina alles vertellen over de kostenberekening van kunststof, houten en aluminium kozijnen en geven u de juiste prijsindicatie. Ondanks dat de kosten voor kunststof kozijnen en het laten plaatsen aan de hoge kant lijken, is het goed om ook even kort te kijken naar de kosten van houten en aluminium kozijnen. Als u uw oude kozijnen wilt laten vervangen voor nieuwe houten of kunststof kozijnen dan zijn de prijzen afhankelijk van de hoeveelheid kozijnen die er vervangen moeten worden.

De prijzen die hieronder worden genoemd zijn kunststof kozijnen inclusief HR++ glas en montage. Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen inclusief HR++ glas De montage hiervan is niet inbegrepen. Hieronder vind je het prijsoverzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe aluminium kozijnen inclusief het isolerende hr+ glas.

Soort glasKosten
Dubbel glas€60,-
HR glas€65,-
HR+ glas€70,-
HR++ glas€75,-

Kunststof kozijnen merken

Bij het beste merk kunststof kozijnen denk je wellicht aan Belisol, Schüco, Weru maar ook kleinere merken als Knipping en Profel zijn het bekijken waard. De beste kunststof kozijnen van goede kwaliteit profiel bevatten meer dan 5 kamers. De merken die je op vlak van kunststof kozijnen in Nederland het vaakst tegenkomt zijn dan ook Schüco, Finstral, Veka, Rehau, Gealan, WERU, K-Vison, Gayko, Deceuninck, Inoutic en Trocal.De aluminium profielen van Schüco hebben een goede reputatie, net als de kunststof kozijnen die Schüco levert. Deze merken worden door architecten over de hele wereld gebruikt vanwege de uitgebreide mogelijkheden en hoge kwaliteitseisen. Voor meer informatie kun je ook terecht bij het VKG keurmerk.

Ben je nou toevallig bezig met een keukenrenovatie? Bekijk dan onze blog over keukenrenovaties.