Aannemer

In deze blog gaan we je een hoop informatie geven over aannemers. WE vertellen over de kosten die bij een aannemer komen kijken en we gaan het hebben over verschillende renovaties.

Aannemer

Als je exact wilt weten wat jouw verbouwing gaat kosten vraag dan offertes aan bij meerdere aannemers. Staat u aan het begin van een bouwproject en heeft u geen ervaring met aannemers, architecten en alles wat er bij de bouw van een pand komt kijken? Je kunt onder meer een aannemer inschakelen voor het bouwen van een huis, maar ook kleinere bouwwerken worden door aannemers gerealiseerd.

Aannemer Kosten

Als u uw huis groter of nog luxer wilt maken en u besluit om uw woning te laten verbouwen dan weet u ook dat dit kosten met zich mee gaat brengen. Hoewel het voor aannemers zonder meer verstandig is om de verrichte werkzaamheden en gemaakte kosten te specificeren op de factuur, is dit doorgaans niet voldoende om bij betwisting van de factuur door de opdrachtgever de vordering in rechte toegewezen te krijgen. Hieronder hebben we een tabel voor u neergezet.

Soort aannemerUurloon
Onder ervaren€20,-
Ervaren€35,-
Professioneel€50,-

Huisrenovatie

Herstelwerkzaamheden tijdens een huisrenovatie zijn bijvoorbeeld het vervangen van leidingen, het opnieuw leggen van elektriciteitskabels of het repareren van de dakbedekking. Een huisrenovatie kan dan wel weer onderdeel zijn van een huis verbouwen Omdat woningrenovaties een dagelijkse klus voor ons is krijgen wij veel prijsaanvragen. Daarom kan ik iedereen die met een huisrenovatie bezig is of gaat starten echt aanraden om een stappenplan te maken en die te gebruiken. Voordat je de hamer pakt en zelf de huisrenovatie begint, is het belangrijk om je eerst eens goed te oriënteren.

Huisrenovatie kosten

Als u uw huis groter of nog luxer wilt maken en u besluit om uw woning te laten verbouwen dan weet u ook dat dit kosten met zich mee gaat brengen. Voor het renoveren van je huis liggen de kosten rond de €350,- tot €400,- per m³. Bij een groot huis liggen de renovatiekosten gemiddeld rond de €300,- tot €350,- per m³. Hoe groter je woning, des te lager de prijs per m³. Houd er wel rekening mee dat de prijzen enorm afhankelijk zijn van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Als u uw huis wilt gaan verbouwen of renoveren dan komt er heel wat op u af zeker als dit gaat over de kosten van de huisrenovatie.

Huisrenovatie kostenGemiddelde prijzen
Aanbouw€18.000,- tot €24.000,-
Dakkapel€3.500,- tot €4.500,-
Badkamer€3.500,- tot €20.000,-
Toilet€1.500,- tot €3.500,-
Keuken€1.500,- tot €6.000,-
Verlichting€100,- tot €2.000,-
Deuren€50,- tot €250,-
Schilderwerk€1.000,- tot €5.500,-
Kelder bouwen€15.000,- tot €60.000,-

Dakkapel plaatsen

Door de komst van vergunningsvrije dakkapellen en prefab mogelijkheden is het plaatsen van een dakkapel tegenwoordig de goedkoopste manier om de woonruimte flink te laten toenemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen voor het plaatsen van een prefab, kunststof of houten dakkapel. Daarnaast is het mogelijk om een kunststof dakkapel te laten plaatsen, maar u kunt ook kiezen voor een houten of aluminium dakkapel.

Meer informatie over de prijzen van dakkapellen vind je op de website van Bouwbedrijf de Boer.

Badkamerrenovatie

Als u voor uw badkamerrenovatie op zoek bent naar een nieuwe douchecabine en deze wilt laten plaatsen, helpt een loodgieter u graag. Hiervoor is geen volledige badkamerrenovatie nodig en kan worden volstaan met het vervangen van enkele tegels en uiteraard het plaatsen van het nieuwe sanitair. Het is mogelijk om tijdens een badkamerrenovatie een tweede toilet te laten plaatsen mits hier ruimte voor is in de badkamer en het technisch mogelijk is. Dit zal tijdens opname inspectie bepaald worden door de inspecteur. U wilt de badkamerrenovatie natuurlijk zo goed mogelijk laten uitvoeren.

Zo kan er veel sanitair op maat gemaakt worden voor een badkamerrenovatie en kan met bijvoorbeeld het combineren van douche en bad veel ruimte worden bespaard. Of u nou een hele strakke of een wat gezelligere badkamer wilt, een badkamer met een douche of bad, alle wensen zijn mogelijk met een badkamerrenovatie.

Keukenrenovatie

Een groot voordeel van keukenrenovatie is dat een renovatie vaak goedkoper is dan een nieuwe keuken plaatsen. Hieronder leest u meer over de vele mogelijkheden bij een keukenrenovatie, zoals het vervangen van keukenkastjes, het vernieuwen van de keukentegels of het keukenblad vervangen. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van nieuwe keukens en keukenrenovaties.

Daarnaast bespaart u met een keukenrenovatie veel geld op het verwijderen van de oude keuken én het plaatsen van een gehele nieuwe keuken. Een bezoek aan een showroom zal u nog meer inspireren voor de mogelijkheden om uw bestaande keuken te renoveren en geven u inzicht in de prijzen/kosten van keukenrenovatie. Omdat een keukenrenovatie minder kost dan het plaatsen van een nieuwe keuken, is het mogelijk dat je huis een grote waardestijging krijgt door een keukenrenovatie.

Dakrenovatie

Kleine gebreken aan het dak, zoals verschoven dakpannen op een hellend dak of scheurtjes in de dakbedekking op een plat dak, kunnen wanneer ze vroegtijdig worden gesignaleerd worden opgelost met een dakreparatie Heeft uw dakbedekking echter zijn levensduur bereikt of betreft de schade een groot gedeelte van het dakoppervlak, dan kan de dakdekker een dakrenovatie voorstellen. Bij een complete dakrenovatie van een dak wat schuin is worden de oude panlatten ten alle tijden vervangen en zal er een nieuwe damp doorlatende folie worden aangebracht op het dakbeschot. Bij het renoveren van een schuin dak (pannendak) in plaats van een plat dak dan bedoelen we met een dakrenovatie dat alle dakpannen vervangen worden en de panlatten worden vernieuwd.

Gevelrenovatie

Als u uw gevel wilt laten herstellen en laten opknappen (renoveren) dan zal uw slechte vervuilde oude gevel eerst gereinigd moeten worden door middel van een gevelreiniging Al het vuil zal hierdoor verwijdert worden van uw gevel zodat na het reinigen en de gevelrenovatie de gevel geheel waterafstotend gemaakt kan worden door het laten impregneren van uw gevel. Bestaat jouw gevelrenovatie uit het reinigen van de gevel, dan kost dit gemiddeld € 15 per m2. Bestaat jouw gevelrenovatie uit het vervangen van voegen, dan liggen de kosten gemiddeld op € 50 per m2.

Brancheverenigingen